torsdag 15 oktober 2009

The Story Of Stuff

Kolla precis på ett klipp på youtube som heter The Story Of Stuff. Den är verkligen skit bra. Hade en föreläsare i ekonomi idag som visade oss det här klippet och pratade lite om det. Så de blev mest om miljön än om ekonomin som vi pratade om. Klippet handlar om hur det verkligen ligger till när vi producerar och konsumerar varor. De e ganska chockande hur det ligger till på riktigt. Visst visste man att man borde ändra sig och att vi håller på att förstöra jorden, men så farligt som det verkligen är tänker man inte på.

Ja tycker verkligen att ni borde kolla på det här klippet. Även fast det är tjugo minuter långt, så gör det. Det har verkligen fått mig att öppna ögonen och vilja ändra mig. Ska verkligen försöka göra det. Även fast det bara e smått, så e de en början iaf :)

The Story Of Stuff

2 kommentarer:

Hanna sa...

Såg hela. Jisses. Ska inte säga att vi är helt oskyldiga, men det är väldigt känt att USA inte är det land i världen som precis satsar mest på miljön.

Hursomhelst, nu ska jag sluta shoppa. Eller, egentligen så shoppar jag inte så grymt mycket. Sparar typ allt i 1000 år.

Men, intressant film.
Tack Anna för att du tipsade om den.

dessi sa...

(Om du inte har tagit reda på det redan)så råkade typ en mamma tappa sin barnvagn som rullar rakt ut på spåren lagom då tåget kommer.
Såg riktigt obehagligt ut. Bebisen som låg i vagnen överlevde (skyddsängel?) och fick bara en bula.